Cele mai frumoase câmpuri de lavandă în Provence

Provence este cunoscută pe plan global pentru miresmele sale îmbătătoare de lavandă și pentru priveliștile cu câmpuri purpurii ce se întind până la orizont. Dacă vrei să te pierzi în aceste peisaje de vis, iată cele mai frumoase câmpuri de lavandă pe care nu trebuie să le ratezi!

1. Valensole

Platoul Valensole este epicentrul fotografiei cu lavandă în Provence. În lunile iunie și iulie, aceasta zonă este inundată de culoarea și mireasma lavandei.

2. Sault

Situat la poalele Munților Ventoux, Sault oferă priveliști panoramice asupra câmpurilor de lavandă, cu un peisaj mai sălbatic și autentic.

3. Abbaye Notre-Dame de Sénanque

Acesta mănăstire cisterciană este faimoasă pentru câmpurile sale de lavandă care înflorește în contrast cu clădirile din piatră gri.

4. Luberon

Valurile de lavandă din Luberon sunt împrăștiate printre satele sale pitorești, creând un tablou perfect pentru iubitorii de natură.

5. Digne-les-Bains

Înconjurat de natură sălbatică, câmpurile de lavandă din această zonă adaugă un strop de culoare peisajului montan.

Visând la Provence? Pornește într-o călătorie aromatică printre cele mai frumoase câmpuri de lavandă. Pentru ghiduri turistice și excursii specializate, vizitează secțiunea noastră dedicată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *