Cele mai frumoase grădini în Valletta

Valletta, bijuteria Mediteranei, este nu doar un bastion al istoriei și al arhitecturii, ci și al naturii. Orașul este acasă pentru câteva dintre cele mai impresionante și liniștite grădini. Iată topul celor mai frumoase grădini pe care le poți vizita în Valletta.

1. Upper Barrakka Gardens

Acesta este, fără îndoială, cel mai popular punct de belvedere din Valletta. Grădinile Upper Barrakka oferă vederi panoramice asupra Grand Harbour și sunt un loc ideal pentru o pauză liniștită în natură.

2. Lower Barrakka Gardens

Un alt loc de refugiu, aceste grădini sunt mai puțin aglomerate, dar oferă de asemenea vederi spectaculoase și sunt înconjurate de statui istorice și temple antice.

3. Hastings Gardens

Situat pe zidurile orașului, Hastings Gardens este locul perfect pentru a admira atât orașul Valletta, cât și peisajul natural din jur. Este un loc ideal pentru plimbări la apus.

4. Palazzo Parisio Gardens

Această oază verde în inima orașului este înconjurată de arhitectură barocă și fântâni arteziene. Grădinile sunt meticulos întreținute, oferind vizitatorilor un sentiment de regalitate.

5. Grădinile Casa Rocca Piccola

O privire în viața aristocratică malteză, aceste grădini private sunt deschise publicului și sunt un exemplu minunat al designului de grădină mediteranean.

Pentru o experiență completă a Vallettei, asigură-te că îți aloci timp pentru a explora aceste grădini minunate. Împachetează-ți cosul de picnic și lasă-te purtat de magia naturii în inima orașului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *