Top 5 comori ascunse în Dinant

Dinant, cu poziția sa pitorească pe malurile râului Meuse, este adesea cunoscut pentru atracțiile sale principale, precum Citadela și Biserica Collegiate. Cu toate acestea, există multe alte comori care așteaptă să fie descoperite. Hai să explorăm cinci dintre cele mai ascunse și fascinante locuri din Dinant!

1. Les Jardins d’Annevoie

Aceste grădini apă din secolul XVIII, situate în apropierea Dinantului, oferă peisaje verzi, cascade și fantâni într-o atmosferă relaxantă. Un loc perfect pentru o după-amiază liniștită.

2. Peștera „La Merveilleuse”

Deși este mai puțin cunoscută decât alte peșteri belgiene, „La Merveilleuse” este de-a dreptul spectaculoasă, cu cascade subterane și formațiuni stalactite/stalagmite impresionante.

3. Le Parc de Furfooz

Acest parc natural ascunde ruine romane și oferă trasee de drumeție care traversează peisaje variate, de la păduri dense la malurile râului Lesse.

4. Maison Leffe

Deși Leffe este o bere cunoscută, mulți vizitatori trec cu vederea muzeul dedicat acesteia. Aici poți descoperi istoria berii și, desigur, să deguști câteva varietăți.

5. Rocher Bayard

Această stâncă impresionantă, potrivit legendei, a fost despărțită de copita unui cal uriaș. Astăzi, este un simbol al orașului și oferă o priveliște panoramică asupra Dinantului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *